Ilumnia Magister MK2

Natuurlijk geluid

De Ilumnia Magister MK2 is de top van de range en ontving in 2018 de Lunar Eclipse Award van de toonaangevende review website 6 Moons. Het was de tweede luidspreker die van 6 Moons ooit deze award kreeg.

Magister kenmerkt zich in een ongelooflijk neutraal-, realistisch- en makkelijk geluid met een diep en strak laag. De  ambachtelijke afwerking van massief berkenhout en aluminium integreert in ieder interieur.

 De MK2 versie werd in 2020 ontwikkeld.  waarbij het filter van de MK1 verder geperfectioneerd is.

De Magister luidspreker wordt geleverd met een aparte power supply* om de LEMS motor aan te sturen. Met deze power supply kan tevens de stijfheid van de ophanging van de conus aangepast worden. Daarmee kan de stijfheid van de conus aangepast worden op de dempingsfactor van uw versterker (stijver voor buizen, losser voor transistor). Een unieke feature in luidsprekerland, mogelijk gemaakt door het gepatenteerde LEMS concept.

*De Ilumnia Magister MK2 is hiermee geen actieve-, maar een normale passieve luidspreker. De power supply regelt enkel het magnetische veld waarin de driver hangt.

Specificaties magister mk2

Drivers:

Woofer: 8 inches Linear Excursion Motor System (LEMS)/Material: impregnated paper cone

Tweeter: 1 inch Ring Dome Diaphragm/Material: silk

Frequency response: 35-25.000Hz +/- 3 dB, RAR

Nominal impedance: 8 ohm  (min. imp. 4 ohm @ 15khz)

Sensitivity: 88dB; 2.83V 1 watt / 1 meter

Dimensions:

Hoogte: 980mm (zonder spikes)

Breedte: 250mm

Diepte: 480mm

Gewicht: 32,9kg

Power Supply: high end 0.3-0.5A instelbare stroombron met 100% galvanische isolatie tussen het muzieksignaal van de versterker en de power supply.

Power Consumption max (standby): 18 Watt (7 Watt)

Dimensions (LxWxH): 240x340x90mm

Systeem: Dynamische 2-weg luidspreker met unieke LEMS driver met zwevende conus; basreflex systeem met 3 poorten (1 voor en 2 achter) voor optimale high end laag tuning.

Tevens de mogelijkheid om frequency response voor mid-hoog en hoog te tunen voor betere afstemming op de akoestische omgeving (grootte en hardheid van ruimtes).

Prijs

€23.500,-

Per paar inclusief Ilumnia power supply, XLR aansluitkabels voor luidsprekers op power supply, powerkabel voor power supply en manual.

Inclusief aflevering en afstelling thuis (tenzij niet gewenst).

Exclusief spikes

"De Ilumnia Magister blijkt meer verslavend dan roken, drugs of drank. De ongelofelijke snelheid van de woofer, de capaciteiten tot weergeven van het allerkleinste detail, het stereobeeld, elke vezel in de luidsprekers draagt bij tot een resultaat dat op wonderlijke wijze bijna alle voordelen weet te combineren van een elektrostaat, een magnetostaat, een rondstraler, een punt bron, een hoorn en een traditionele conusluidspreker. Zonder de nadelen mee te nemen in het geheel." - René van Es op hifi.nl -
"Unique floating driver tech not seen before. Heroic cabinet construction. It all would be for naught if it didn't deliver in the seat and at the ears. But as we learnt, deliver it did - and did so in perfect sync with the promises embedded in the Ilumnia driver brief. Thus this award wrote itself" - 6Moons -
Previous
Next
De belofte van magister

vinyllab

De volledig vrijhangende conus zorgt voor optimale micro- en macro dynamiek, een hoog oplossend vermogen en veel detail.

Vervormingsvrij

Doordat de conusbeweging door niets gehinderd wordt is de weergave volledig natuurlijk en zal zij nooit vermoeiend worden.

Volledig lineair

De weergave zal dus altijd hetzelfde zijn - ongeacht het volumeniveau en/of de dynamiek - en bovendien met 0% compressie.

Vocalis 1
Luistersessie thuis of bij ons?

Laat je e-mailadres achter en wij nemen concact met je op!