Vocalis
MK2

ultra snel-laagste vervorming-laagste compressie

gratis en vrijblijvende luistersessie bij je thuis

maak kennis met de vocalis mk2 new edition

Ilumnia luidsprekers bezitten al sinds hun start in 2017, weergave eigenschappen die veel muziekliefhebbers in vervoering kan brengen. Maar aangezien het altijd nog beter kan en ontwerper Jef Nuyts onverminderd doorgaat om zijn ultieme doel te bereiken, is er nu een compleet vernieuwde  Vocalis MK2. Het is jammer dat zo’n kleine numerieke toevoeging niet kan laten zien wat er allemaal is gewijzigd en aangepast. Maar het gehoormatige eindresultaat spreekt al bij de eerste klanken boekdelen. Wat een verschil in weergave en wat een prachtige muzikale diepgang en realisme. Alsof de muzikanten bij u thuis op bezoek zijn.

De voornaamste wijzigingen omvatten in ieder geval een verder verbeterde LEMS driver (waarbij de conus vrij in een magnetisch veld zweeft zonder de bekende klankverminderende ophanging), een geheel andere benadering van de aansturing van dit magnetische veld en een volledig gewijzigd wisselfilter. Ook de nieuwe en zinvolle mogelijkheden om de weergave in uw eigen ruimte naar wens mooi subtiel maar wel effectief aan te passen, vergroot enorm de intensiteit op welke wijze u uw muziek het fijnste beleeft.

unieke lems driver

De gepatenteerde LEMS (linear Excursion Motor System) driver is een eigen ontwikkeling van Ilumnia en is een regelrechte revolutie in luidsprekerland. Met deze driver werd afscheid genomen van het traditionele ophangingsprincipe van een dynamische driver namelijk de spider en de surround. Deze maakten plaats voor een magnetische ophanging van de conus. Dit heft allerlei fysieke belemmeringen die vervorming, compressie en non-lineariteit veroorzaken op en geeft bovendien nieuwe mogelijkheden in het luidsprekerontwerp om de weergave te optimaliseren. Voorbeeld hiervan is de mogelijkheid tot een omgekeerde plaatsing van de conus, waardoor geen conus reflecties meer optreden en de driver een omni-radiaal karakter meekrijgt. Hierdoor heeft Ilumnia de voordelen van een rondstraler, maar worden deze gecombineerd aan de plaatsing van een puntbron.

omni en puntbron in een

Onze LEMS mid/bass driver werd getest met talloze tweeters van gerenommeerde OEM leveranciers. Uiteindelijk werd het een Scanspeak tweeter die het beste paste. Deze tweeter is op een aantal punten aangepast om optimaal te integreren in de luidspreker. Er is een dubbele behuizing toegepast en deze is ontkoppeld van de kast om reflecties en resonanties tot het minimum te beperken.

De plaatsing van de tweeter precies boven het midden van de conus van de driver (welke al onder een hoek is geplaatst) levert een ideale combinatie van een puntbron en een rondstraler: zeer holografisch en ruimtelijk en tegelijkertijd met een zeer preciese plaatsing. Deze plaatsing zorgt bovendien voor een aanzienlijke beperking van het bekende Doppler effect, waarmee ook deze soort vervorming uit de weergave is verdwenen.

room tuning

Naast optimale afstelling op de gebruikte versterker is de Ilumnia Magister MK2 ook perfect op de luisterruimte af te stemmen. Ilumnia luidsprekers zullen van nature al goed integreren in elke luisterruimte door de afwezigheid van vervorming, compressie en non-lineariteit. Dit zijn de grootste veroorzakers van luistermoeheid. De akoestiek van de luisterruimte is hierdoor bij Ilumnia een minder belangrijke factor.

Toch is finetuning af en toe nodig door middel van de juiste plaatsing en het inregelen op bijvoorbeeld de hoogte van de ruimte. Bij de Ilumnia Vocalis MK2 kan met twee knoppen op de achterkant de hoog-, midden hoog-  en midden frequenties geregeld worden. Wij noemen dit systeem OCE (Omni Compensation Equalizer). Verder kan met een instelbare baspoort aan de achterkant de optimale afstemming van laagweergave bereikt worden. Uiteraard zal de Ilumnia dealer altijd behulpzaam zijn met de afstemming in de luisterruimte.

duurzaam concept

Ilumnia luidsprekers zijn ontwikkeld met duurzaamheid als uitgangspunt. Dit vertaalt zich enerzijds in de ambachtelijke kast van de beste kwaliteit (marine grade) berkenhout, die langer dan een leven zal meegaan. We kunnen hier rustig spreken van “cost no object”.

Anderzijds zijn Ilumnia luidsprekers altijd goed te repareren in geval van een onfortuinlijk ongeluk. Het hout kan altijd opnieuw gerepareerd en gecoat worden. De electronica is ontworpen om minimaal 20 jaar mee te gaan. De componenten zijn van de hoogste kwaliteit. De LEMS driver is zeer duurzaam, omdat deze maar één mechanisch bewegend onderdeel bevat: de conus. De conus is zeer sterk en beveiligd tegen overbelasting, maar in het geval van schade kan ook deze door ons vervangen worden.

in de pers

Specificaties Vocalis MK2 NEw edition

Verwachte specificaties voor de Vocalis MK2 New Edition

Drivers:

Woofer: 8 inches Linear Excursion Motor System (LEMS)/Material: impregnated paper cone

Tweeter: 1 inch Ring Dome Diaphragm Material: silk

Frequency response: 40-20.000Hz +/- 3 dB, RAR

Nominal impedance: 8 ohm  (min. imp. 6 ohm)

Sensitivity: 89dB 1watt/1 meter

X-over Frequency: 10kHz

Dimensions:

Hoogte: 480mm

Breedte: 276mm

Diepte: 406mm

Gewicht: 16kg/piece

Systeem: Dynamische 2-weg luidspreker met unieke LEMS driver met zwevende conus; basreflex systeem.

Meer informatie

Lees verder over de techniek achter de Vocalis en de tuning mogelijkheden op de Frequently Asked Questions pagina

Of download hier de Vocalis Handleiding

Prijs

op aanvraag
Vocalis MK2 Front

Per paar inclusief powerkabels voor interne power supply en manual. Exclusief speakerstands. Inclusief levering en afstelling thuis (tenzij niet gewenst)

Met onze unieke service:

Gratis & vrijblijvende thuis luister sessie

Optimale plaatsing en afstemming in uw kamer

10 Jaar garantie

"Because of its truly stunning sound quality, we couldn't be definitive other than think Vocalis is a real contender. There's a new sheriff in speaker town. He patrols the dynamic beat with a new rule book." - 6Moons -
"Unique floating driver tech not seen before. Heroic cabinet construction. It all would be for naught if it didn't deliver in the seat and at the ears. But as we learnt, deliver it did - and did so in perfect sync with the promises embedded in the Ilumnia driver brief. Thus this award wrote itself" - 6Moons -
Previous
Next
De belofte van vocalis

Ultra snel

De volledig vrijhangende conus zorgt voor optimale micro- en macro dynamiek, een hoog oplossend vermogen en veel detail.

Vervormingsvrij

Doordat de conusbeweging door niets gehinderd wordt is de weergave volledig natuurlijk en zal zij nooit vermoeiend worden.

Volledig lineair

De weergave zal dus altijd hetzelfde zijn - ongeacht het volumeniveau en/of de dynamiek - en bovendien met 0% compressie.

Vocalis 1
Luistersessie thuis of bij ons?

Laat je e-mailadres achter en wij nemen contact met je op!