Ilumnia Vocalis
new edition

ultra snel-laagste vervorming-laagste compressie

gratis en vrijblijvende luistersessie bij je thuis

10 jaar duurzaamheids garantie-15 dagen tevredenheidsgarantie

zuiver fundament

UPDATE MEI 2023: binnenkort wordt de Vocalis New Edition geïntroduceerd, een volledig nieuw ontwerp monitor luidspreker. Interesse in een preview luistersessie? Maak dan een afspraak via deze pagina.

Vocalis is de jongste telg in de Ilumnia familie. Het is een monitor luidspreker met de volledige Ilumnia klankeigenschappen en met een verrassend fundament. De weergave wordt niet beperkt door een ophanging van de conus, zodat het gehele frequentiebereik op elk volumeniveau vervormingsvrij en lineair weergegeven wordt.

De nieuwe Vocalis heeft een baspoort aan de achterkant die de mogelijkheid geeft om het laag naar uw wens te tunen door de aluminium ring in en uit te schuiven.

De voeding voor de magnetische ophanging van de conus zit bij Vocalis in de kast verwerkt en wordt rechtstreeks op het lichtnet aangesloten. Met een schakelaar op de achterzijde is het frequentieverloop van Vocalis licht te beïnvloeden om de luidspreker aan de ruimte aan te passen.

unieke lems driver

De gepatenteerde LEMS (linear Excursion Motor System) driver is een eigen ontwikkeling van Ilumnia en is een regelrechte revolutie in luidsprekerland. Met deze driver werd afscheid genomen van het traditionele ophangingsprincipe van een dynamische driver namelijk de spider en de surround. Deze maakten plaats voor een magnetische ophanging van de conus. Dit heft allerlei fysieke belemmeringen die vervorming, compressie en non-lineariteit veroorzaken op en geeft bovendien nieuwe mogelijkheden in het luidsprekerontwerp om de weergave te optimaliseren. Voorbeeld hiervan is de mogelijkheid tot een omgekeerde plaatsing van de conus, waardoor geen conus reflecties meer optreden en de driver een omni-radiaal karakter meekrijgt. Hierdoor heeft Ilumnia de voordelen van een rondstraler, maar worden deze gecombineerd aan de plaatsing van een puntbron.

omni en puntbron in een

Onze LEMS mid/bass driver werd getest met talloze tweeters van gerenommeerde OEM leveranciers. Uiteindelijk werd het een Scanspeak tweeter die het beste paste. Deze tweeter is op een aantal punten aangepast om optimaal te integreren in de luidspreker. Er is een dubbele behuizing toegepast en deze is ontkoppeld van de kast om reflecties en resonanties tot het minimum te beperken.

De plaatsing van de tweeter precies boven het midden van de conus van de driver (welke al onder een hoek is geplaatst) levert een ideale combinatie van een puntbron en een rondstraler: zeer holografisch en ruimtelijk en tegelijkertijd met een zeer preciese plaatsing. Deze plaatsing zorgt bovendien voor een aanzienlijke beperking van het bekende Doppler effect, waarmee ook deze soort vervorming uit de weergave is verdwenen.

room tuning

Naast optimale afstelling op de gebruikte versterker is de Ilumnia Magister MK2 ook perfect op de luisterruimte af te stemmen. Ilumnia luidsprekers zullen van nature al goed integreren in elke luisterruimte door de afwezigheid van vervorming, compressie en non-lineariteit. Dit zijn de grootste veroorzakers van luistermoeheid. De akoestiek van de luisterruimte is hierdoor bij Ilumnia een minder belangrijke factor.

Toch is finetuning af en toe nodig door middel van de juiste plaatsing en het inregelen op bijvoorbeeld de hoogte van de ruimte. Bij de Ilumnia Vocalis kan met een toggle schakelaar op de achterkant de energie in de mid-laag frequenties in 3 standen geregeld worden. Verder kan met een instelbare baspoort aan de voorkant de optimale afstemming van laagweergave bereikt worden. Uiteraard zal de Ilumnia dealer altijd behulpzaam zijn met de afstemming in de luisterruimte.

duurzaam concept

Ilumnia luidsprekers zijn ontwikkeld met duurzaamheid als uitgangspunt. Dit vertaalt zich enerzijds in de ambachtelijke kast van de beste kwaliteit (marine grade) berkenhout, die langer dan een leven zal meegaan. We kunnen hier rustig spreken van “cost no object”.

Anderzijds zijn Ilumnia luidsprekers altijd goed te repareren in geval van een onfortuinlijk ongeluk. Het hout kan altijd opnieuw gerepareerd en gecoat worden. De electronica is ontworpen om minimaal 20 jaar mee te gaan. De componenten zijn van de hoogste kwaliteit. De LEMS driver is zeer duurzaam, omdat deze maar één mechanisch bewegend onderdeel bevat: de conus. De conus is zeer sterk en beveiligd tegen overbelasting, maar in het geval van schade kan ook deze door ons vervangen worden.

Specificaties Vocalis MK2 NEw edition

Verwachte specificaties voor de Vocalis MK2 New Edition

Drivers:

Woofer: 8 inches Linear Excursion Motor System (LEMS)/Material: impregnated paper cone

Tweeter: 1 inch Ring Dome Diaphragm/Material: silk

Frequency response: 40-21.000Hz +/- 3 dB, RAR

Nominal impedance: 8 ohm  (min. imp. 6 ohm)

Sensitivity: 89dB

Dimensions:

Hoogte: 480mm

Breedte: 280mm

Diepte: 400mm

Gewicht: 17kg

Systeem: Dynamische 2-weg luidspreker met unieke LEMS driver met zwevende conus; basreflex systeem met 1 poort aan de achterkant voor laag fine tuning. Toggle schakelaar aan de achterkant om rondstralingsenergie in de ruimte af te regelen.

Meer informatie

Lees verder over de techniek achter de Vocalis en de tuning mogelijkheden op de Frequently Asked Questions pagina

Of download hier de Vocalis Handleiding

Prijs

TBA

Per paar inclusief powerkabels voor interne power supply en manual. Exclusief speakerstands. Inclusief levering en afstelling thuis (tenzij niet gewenst)

Met onze unieke service:

Gratis & vrijblijvende thuis luister sessie

Optimale plaatsing en afstemming in uw kamer

10 Jaar garantie

"Because of its truly stunning sound quality, we couldn't be definitive other than think Vocalis is a real contender. There's a new sheriff in speaker town. He patrols the dynamic beat with a new rule book." - 6Moons -
"Unique floating driver tech not seen before. Heroic cabinet construction. It all would be for naught if it didn't deliver in the seat and at the ears. But as we learnt, deliver it did - and did so in perfect sync with the promises embedded in the Ilumnia driver brief. Thus this award wrote itself" - 6Moons -
Previous
Next
De belofte van vocalis

Ultra snel

De volledig vrijhangende conus zorgt voor optimale micro- en macro dynamiek, een hoog oplossend vermogen en veel detail.

Vervormingsvrij

Doordat de conusbeweging door niets gehinderd wordt is de weergave volledig natuurlijk en zal zij nooit vermoeiend worden.

Volledig lineair

De weergave zal dus altijd hetzelfde zijn - ongeacht het volumeniveau en/of de dynamiek - en bovendien met 0% compressie.

Vocalis 1
Luistersessie thuis of bij ons?

Laat je e-mailadres achter en wij nemen contact met je op!