reviews & klant quotes

“Scandinavische nuchterheid, Amerikaanse/Japanse inovatie en Italiaanse grandeur en stijl in één enkel uit België afkomstig ontwerp? Jazeker, want deze Ilumnia Magister MK2 luidsprekers blijken een buitengewoon geslaagde symbiose van al deze eigenschappen. Sterker nog, Tom en Jef Nuyts hebben met hun knap ontworpen LEMS driver zelfs de complete internationale luidsprekerwereld te kijk gezet. Want waar vele grote ondernemingen ondanks decennia ontwikkeltijd nog steeds niet echt verder zijn gekomen, heeft dit tweetal het onmogelijke daadwerkelijk waargemaakt.”

– Werner Ero in Music Emotion over de Ilumnia Magister MK2 –

“Omdat de spider en surround ontbreken, wordt de muziek ook niet opgeslorpt door deze elementen en wordt het signaal omgezet in beweging zonder verlies. Het resultaat? Dat is het meest gedetailleerde en natuurlijke geluid dat vandaag de dag verkrijgbaar is in de high-end markt.”

– av2d.com –

“Dit is op dit moment de luidspreker waar ik oud mee zou willen worden. De beste speaker die hier ooit heeft staan spelen, daarmee wil ik geen merk tekort doen, want er zijn heel veel mooie systemen die elk hun kracht vinden in één of meerdere aspecten. Maar niemand heeft de snelheid van een elektrostaat, de ruimte van een rondstraler, de plaatsing van de puntbron en de dynamiek van een hoorn ooit zo de huiskamer in gebracht. Het intens lage niveau van vervorming zorgt dat de Ilumnia Magister nooit vermoeit, de snelheid maakt dat hij levensecht speelt, het ontbreken van kleuring en een eigen geluid maakt dat elke stem, elk instrument, zuiver is.”

– René van Es op hifi.nl over de Ilumnia Magister –

“In conclusion we must confess that this novel and extremely fine piece of hifi engineering stole our hearts and souls. The Magister scored tops in the looks department, room placement department and at the absolute top of the sound department. We are most glad to have lived with this sample of ingenuity par excellence for the time we were allotted. Real magic!”

– 6Moons Lunar Eclipse Award voor Magister –

“Het rondstralen in het laag en middengebied zorgt voor een ruimtelijke weergave welke zich per direct laat losmaken van de weergevers zelf, zonder een te diffuus stereobeeld neer te zetten omdat de tweeter wel op de oren van de luisteraars is gericht. Zoals beschreven is de tweeter vrij opgesteld zodat er geen sprake is van invloeden van de baffle. Het is te prijzen in de makers dat uit een relatief klein systeem een indrukwekkende bas te halen is die ver doorloopt naar beneden.”

– René van Es op hifi.be over de Ilumnia Vocalis –

“Because of its truly stunning sound quality, we couldn’t be definitive other than think Vocalis is a real contender. There’s a new sheriff in speaker town. He patrols the dynamic beat with a new rule book.”

– 6Moons over Vocalis –

“Altijd ben ik op zoek geweest naar een speaker die geen vervorming geeft en zo natuurlijk mogelijk het geluid van hoog naar laag weergeeft. De artiest, de stem, het instrument komt zoals bedoeld de huiskamer in zonder enige vorm van vervorming. Even krijg je het gevoel dat je over een absoluut gehoor beschikt! 

– Luisteraar Frank te Poel over de Ilumnia Magister MK2 –

Keller

Rated 4,0 out of 5
6 februari 2023

I came across ilumnia.nl and wanted to share this amazing FREE AI video creator.

This AI tool will turn any text into a compelling video.

Increase your reach

freeaivids.com automatically adds captions to your videos, quickly, easily and accurately.

No more expensive outsourcing or wasting hours trying to do it yourself.

Sincerly,

Barbera Keller

Barbera Keller

Smith

Rated 5,0 out of 5
25 januari 2023

Dear,

I came across ilumnia.nl and wanted to share this great free AI tool.

With this tool you write blogs and ads 10 times faster and with much higher conversion rates.

You can use the tool for free via freeaiwriting.com

The AI can write blogs, advertising copy, youtube videos and even entire books.

We would love to hear your feedback.

Kind regards,

Joseph

Freeaiwriting.com

Joseph Joseph

Kippenvel momenten met de Ilumnia Magister speakers

Rated 4,0 out of 5
24 september 2021

Op een heerlijke zondagmiddag in September hebben Frank en Felix van FenF hifi een geweldige luistersessie bij mij thuis van de Ilumnia Magister speakers verzorgd. De techniek van de lems driver is uniek en levert een zeer zuiver en natuurlijk geluidsbeeld op. Met veel plezier speelde ik een groot aantal nummers van mijn Roon afspeellijst af. En bij veel van die nummers hoorde ik meer detail en ruimte dan op mijn eigen Sonus Faber speakers. Ook de textuur, de echtheid, van akoestische instrumenten was een stuk beter. Een keer of 5 leverde dit echte kippenvel momenten op.

Helaas bleek mijn luisterruimte, een “gewone” woonkamer, toch te beperkt om deze geweldige weergevers volledig tot hun recht te laten komen. Uit metingen bleek dat mijn ruimte teveel vervorming gaf binnen het frequentiespectrum. En dat is zonde, want deze speakers verdienen echt een goede plaatsing in een gebalanceerde ruimte. Als dat voor elkaar is haal je met de Ilumnia Magisters een werkelijk verbluffende set weergevers in huis voor vele jaren luister plezier.

Ik wil Frank en Felix hartelijk danken voor hun vriendelijke en professionele insteek bij deze luistersessie!

Ray

Geweldig mooie techniek met sublieme weergave

Rated 4,0 out of 5
11 september 2021

Afgelopen week heb ik een tijdje naar de ilumnia Vocalis zitten luisteren in de luisterruimte van F&F audio, de importeur van deze geweldige mooi gebouwde luidsprekers.

Ik had deze al eens gehoord op een audioshow twee jaar geleden, maar nu kon ik ze in alle rust beluisteren met eigen muziekkeuze.

Frank en Felix van F&F audio hebben een set samengesteld met een buizen voorversterker en 2 mono eindblokken van Quad met een vermogen van 15W. Als bron gebruiken zij Sonos streaming audio met Tidal . Allereerst heb ik nog eens de sublieme bouwkwaliteit van deze luidsprekers bekeken, ze zien er prachtig uit met zware kwaliteit multiplex kastmateriaal waardoor resonanties van de kast naar de achtergrond worden gedrongen. Aan de bovenzijde van de kast hangt de woofer in zijn magnetisch veld zonder enige wrijving. Verder zijn alle aluminium onderdelen mooi geanodiseerd waardoor een chique uitstraling ontstaat.

Dat de woofer vrijwel wrijvingsloos is opgehangen, hoor je meteen terug bij de eerste klanken die worden gespeeld. De weergave is vloeiend, rijk aan details en

erg natuurlijk. Stemmen klinken zoals ze horen te klinken en het stereobeeld is in de akoestisch nog niet aangepaste ruimte goed, zowel in de breedte als in de diepte.

Ik heb verschillende soorten muziek zitten beluisteren en over het algemeen klonken alle stijlen erg goed.

Als ik al een puntje van kritiek heb kunnen vinden, dan is het het vermogen van deze monitoren om sublaag weer te kunnen geven. De laagste (sublage) tonen in bv Yello blijven wat achter, daar tegenover staat dat het laag/midlaag erg mooi gedefinieerd is en ook zonder vervorming, waarschijnlijk zal de grote ilumniabroer, de magister, hier wel toe in staat zijn.

Samengevat heb ik zitten genieten van de weergave van deze technisch geweldig gebouwde luidsprekers, en mooi dat er fabrikanten zijn die hun nek uit durven te steken door een heel ander principe van geluidsweergave te hanteren, wat ook nog eens de strijd aan kan gaan met de gevestigde orde. Kortom mooi product Felix en Frank!

Frank Schuurmans
Vocalis 1

Luistersessie thuis of bij ons?

Laat je e-mailadres achter en wij nemen contact met je op!