Quotes & Reviews

“Omdat de spider en surround ontbreken, wordt de muziek ook niet opgeslorpt door deze elementen en wordt het signaal omgezet in beweging zonder verlies. Het resultaat? Dat is het meest gedetailleerde en natuurlijke geluid dat vandaag de dag verkrijgbaar is in de high-end markt.”

– av2d.com –

“Dit is op dit moment de luidspreker waar ik oud mee zou willen worden. De beste speaker die hier ooit heeft staan spelen, daarmee wil ik geen merk tekort doen, want er zijn heel veel mooie systemen die elk hun kracht vinden in één of meerdere aspecten. Maar niemand heeft de snelheid van een elektrostaat, de ruimte van een rondstraler, de plaatsing van de puntbron en de dynamiek van een hoorn ooit zo de huiskamer in gebracht. Het intens lage niveau van vervorming zorgt dat de Ilumnia Magister nooit vermoeit, de snelheid maakt dat hij levensecht speelt, het ontbreken van kleuring en een eigen geluid maakt dat elke stem, elk instrument, zuiver is.”

– René van Es op hifi.nl over de Ilumnia Magister –

“In conclusion we must confess that this novel and extremely fine piece of hifi engineering stole our hearts and souls. The Magister scored tops in the looks department, room placement department and at the absolute top of the sound department. We are most glad to have lived with this sample of ingenuity par excellence for the time we were allotted. Real magic!”

– 6Moons Lunar Eclipse Award voor Magister –

“Het rondstralen in het laag en middengebied zorgt voor een ruimtelijke weergave welke zich per direct laat losmaken van de weergevers zelf, zonder een te diffuus stereobeeld neer te zetten omdat de tweeter wel op de oren van de luisteraars is gericht. Zoals beschreven is de tweeter vrij opgesteld zodat er geen sprake is van invloeden van de baffle. Het is te prijzen in de makers dat uit een relatief klein systeem een indrukwekkende bas te halen is die ver doorloopt naar beneden.”

– René van Es op hifi.be over de Ilumnia Vocalis –

“Because of its truly stunning sound quality, we couldn’t be definitive other than think Vocalis is a real contender. There’s a new sheriff in speaker town. He patrols the dynamic beat with a new rule book.”

– 6Moons over Vocalis –

Vocalis 1

Luistersessie thuis of bij ons?

Laat je e-mailadres achter en wij nemen concact met je op!